Gemeente Amstelveen organiseert isolatieactie

Foto: rijksoverheid

Gemeente Amstelveen organiseert een isolatieactie voor inwoners. Met deze actie wil de gemeente het verduurzamen van woningen gemakkelijk maken en energiebesparing stimuleren. Door de aankoop te bundelen kunnen inwoners isolatie aanschaffen tegen een scherpere prijs.

Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid: “Isoleren, isoleren, isoleren! Dat is de komende jaren onze kernboodschap aan Amstelveen. Beter isoleren zorgt voor een besparing op de energierekening en voor meer wooncomfort. Gezamenlijk stoten we minder CO2 uit en dragen we bij aan de klimaatdoelen. Met deze isolatieactie helpen wij u om energiebesparing eenvoudiger te maken. Door in te kopen met een grote groep huiseigenaren worden de voorwaarden van de isolatiemaatregelen gunstig.”

Online informatiebijeenkomst op 26 januari

Ter voorbereiding op de actie wordt op 26 januari 2021 een informatiebijeenkomst georganiseerd. Inwoners kunnen zich via de computer, tablet of telefoon aanmelden. Een stap voor stap uitleg is te vinden op de pagina Isolatieactie Amstelveen van het Regionaal Energieloket. Tijdens deze informatiebijeenkomst zal de isolatieactie verder worden toegelicht en kunnen inwoners vragen stellen aan de gemeente, het Energieloket Amstelveen en de installateur.

Inschrijven voor de isolatieactie

Vanaf 20 januari 2021 kunnen inwoners zich inschrijven voor de isolatieactie. Bewoners die zich hebben ingeschreven ontvangen een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur. Tijdens deze woningopname zal de installateur advies geven over onder andere de locatie van de isolatie.

Kort na de woningopname ontvangen bewoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen ze besluiten of ze meedoen met de actie. Inschrijven kan via de pagina Isolatieactie Amstelveen van het Regionaal Energieloket.

De actie is opgezet in samenwerking met het Energieloket Amstelveen. Technische specialisten van energieloket hebben verschillende installateurs in de regio bekeken. Op basis van prijs, kwaliteit en ervaring is de beste installateur gekozen die het isoleren van de woning zal uitvoeren. Het isolatiebedrijf voldoet aan strenge voorwaarden, waardoor kwaliteit, service en garantie worden gewaarborgd.