Wilde achtervolging door Amstelveen en Amsterdam-Zuid

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Rob Hille
Politie Amstelveen

Maandagochtend rond 4.20 uur ziet onze nachtdienst een personenauto rijden door het #oudedorp en zij geven dit voertuig, ter controle, een stopteken. De auto stopt niet maar verhoogt de snelheid en gaat er vandoor. Op Poortwachter stopt de auto plotseling en springt de bestuurder uit de auto. Op de Veldlust, in de voortuin, kan deze man worden aangehouden.

Kennelijk zat er nog een persoon in de auto want deze gaat er weer vandoor. Er ontstaat een achtervolging waarbij snelheden van ruim 150 km/u worden gehaald. De bestuurder lijkt koste wat het kost te willen ontsnappen aan de politie. Met bizarre snelheden en capriolen wordt er meerdere malen door rood gereden, over fietspaden en kruisingen overgestoken zonder af te remmen. De achtervolging zet zich over de Beneluxbaan voort richting Amsterdam-Zuid waarbij meerdere politievoertuigen aansluiten.

Uiteindelijk rijdt de auto weer in de richting van Amstelveen en vervolgens Uithoorn. Op dat moment is ook de politieheli van de De Luchtvaartpolitie in de lucht. Er is dan geen ontsnappen meer aan. Naast het tankstation aan de Zijdelweg zet de bestuurder de auto aan de kant en gaat hij er rennend vandoor. Collega’s kunnen hem direct aanhouden.

De volgende ochtend hebben we met meerdere collega’s in de bermen en rond de rotonde op de Zijdelweg gezocht naar mogelijk weggegooide goederen door de aangehouden verdachte.

Beide verdachten zijn jongemannen uit Amsterdam en Amstelveen. Zij hebben beide een drugstest ondergaan. Deze was negatief. Na uitgebreid onderzoek aan/in de auto en het zoeken in de berm zijn de verdachten gehoord. Van de laatste bestuurder is het rijbewijs ingevorderd en er zal een mededeling worden gedaan m.b.t. hun rijvaardigheid bij het CBR. Ook is de auto in beslag genomen. De Officier van Justitie zal bepalen wat de afhandeling zal zijn.

Op de foto’s zie je onze ochtenddienst de bermen afzoeken.

Image may contain: tree, sky, plant, grass, cloud, basketball court, shoes, outdoor and nature
Image may contain: one or more people, people standing, sky, tree, outdoor and nature
Police station
37
49
12