Hoe wordt Amstelveen gezonder?

Foto: ToLocal

Heeft u ‘m al gespot? Sinds dit najaar rijden er tandemtaxi’s door Amstelveen! Op social media en op zorgenzekerheid.nl kunt u de eerste ritten van de gezondste taxi van Nederland terugkijken. Een goed idee voor uw buurt?

De Tandemtaxi is onderdeel van de campagne van regionale zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. Zorg en Zekerheid koopt in Amstelveen niet alleen de beste zorg in. Ook investeren wij in tal van gezonde projecten, samen met zorgverleners, werkgevers, gemeenten en bewoners. Projecten die mensen gezonder maken en verbinden.

Veilig sporten in Amstelveen

In een van de video’s, die online te zien zijn, rijdt televisiemaker Tim den Besten samen met EHBO-instructeur Turan van het Rode Kruis naar een Amstelveense sportvereniging. Op de fiets hoort Tim alles over het ‘Veilig Sporten’ project van Zorg en Zekerheid.

Zorg en Zekerheid plaatst, samen met het Rode Kruis, het komend jaar 24 levensreddende AED’s bij sportverenigingen in de regio. Daarbij geven we een EHBO-pakket plus cursus. Belangrijk, omdat samen sporten goed is, maar het moet wel veilig zijn.

De beste zorg in de buurt

Zorg en Zekerheid gaf Amstelveen niet voor niets de primeur van de TandemTaxi. De zorgverzekeraar koopt in deze regio de beste zorg in de buurt in: dicht bij huis, innovatief, gericht op de kracht van mensen. Wij kennen de regio en de zorgverleners. Bieden, bewezen, het beste zorgadvies. Dat komt omdat wij ons sinds 1825 alleen bezighouden met zorg verzekeren, zonder winstoogmerk. Ook investeren wij in tal van gezonde initiatieven.

Kent u bijvoorbeeld Fietsmaatjes? Een vrijwilliger trekt er samen met iemand die zelf niet meer kan fietsen op uit. In de gemeente Amstelveen rijden deze duofietsen, mede dankzij Zorg en Zekerheid. Een ander mooi project, dat mede mogelijk wordt gemaakt door Zorg en Zekerheid, is zorg in de buurt. In Amstelveen hoeven mensen met orthopedische klachten niet meer naar het ziekenhuis.

Kan uw stad of dorp wel een tandemtaxi gebruiken? Of een Veilig Sporten pakket? Of heeft u een ander gezond idee om uw buurt gezonder te maken? Kijk dan op www.zorgenzekerheid.nl/stichting

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Zorg & Zekerheid en ToLocal (advertentie).