Zo maakt Zorg en Zekerheid Amstelveen gezonder

Foto: Zorg en Zekerheid

Wist jij dat Zorg en Zekerheid samenwerkt met de gemeente en de zorgverleners in Amstelveen? Zo wordt Amstelveen steeds gezonder. Heb jij ook een gezond idee? Laat het ons weten!

Zorg en Zekerheid is jouw regionale zorgverzekeraar. Waarom? Omdat wij de huisarts, de fysiotherapeut en de andere zorgverleners bij jou in de buurt goed kennen. Samen maken we goede afspraken, voor betere, bereikbare en betaalbare zorg. Voor jou en voor de mensen om je heen. Maar we doen meer, zoals het ondersteunen van gezonde projecten bij jou in de buurt.

Fietsmaatjes

Een van die gezonde projecten is Fietsmaatjes. Speciaal voor mensen die er graag op uit gaan met de fiets, maar dit door een beperking niet meer alleen kunnen. Meetrappen mag, maar hoeft niet.

Fietsmaatjes koppelt elke gast aan een vrijwilliger. Zij fietsen naast elkaar op een elektrische duofiets. Samen actief bezig zijn, een praatje maken en genieten van de omgeving.

Eigen hardloopcircuit

Altijd al willen hardlopen? Speciaal voor u is er het Zorg en Zekerheid Circuit, het groots hardloopevenement in de Randstad. Al ruim 25 jaar zorgt het ZZ Circuit voor verbinding tussen lopers en hardloopverenigingen bij u in de buurt. Want iedereen is welkom: jong, oud, beginnende en ervaren hardlopers. Dit seizoen zijn alle lopen virtueel. Meer informatie: zorgenzekerheidcircuit.nl

Sportakkoord

Zorg en Zekerheid is op veel manieren betrokken bij sport en beweging in Amstelveen. Een voorbeeld is het Valpreventieproject voor senioren en het Orthopedieproject in Bankras/De Marne, inclusief de beweegtuin in De Marne. Ook zijn we trotse partner van het Sportakkoord Amstelveen. “Samen gaan we ervoor zorgen dat iedereen in Amstelveen mee kan doen en sporten”, vertelt wethouder Ron Ellermeijer.

Hond zoekt opa of oma

Hondenliefhebbers opgelet: niet (meer) zelf voor een hond zorgen maar af en toe de zorg overnemen? Neem dan contact op met OOPOEH (Opa’s en Oma’s Passen Op Een Hond). Verzekerd van gezelschap en beweging. De honden krijgen de aandacht en verzorging die zij nodig hebben en de baasjes een betrouwbare oppas. Zorg en Zekerheid ondersteunt OOPOEH in de regio Amstelveen. Meer informatie: kijk op onze website!

Maak jouw buurt beter!

Heb jij een gezond idee voor jouw buurt? Laat het ons weten! Dan maak je kans op een financiële bijdrage. De voorwaarden? Jouw idee gaat over voeding, beweging, ontspanning of verbinding en maakt meerdere mensen beter. Je leest er alles over op zorgenzekerheid.nl/beterinjouwbuurt

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: ToLocal